top of page

Навіщо потрібен рекуператор повітря



Практично у кожній квартирі встановлені пластикові вікна. Вони зручні, гарно зберігають тепло, але перетворюють нашу квартиру на своєрідний термос через відсутність вентиляції. Звідси дискомфорт через низький рівень кисню в повітрі, конденсат на вікнах, сирість, грибки, високий рівень алергенів, що відображається на нашому самопочутті і викликає головний біль, постійне відчуття втоми. Часте провітрювання покращує ситуацію, але забирає дорогоцінне тепло з квартири.


Уникнути всього цього допомагає пристрій під назвою рекуператор, який забезпечує повний обмін повітря, не погіршуючи теплових параметрів в приміщенні, при мінімальних затратах електроенергії.

Рекуператор використовує тепло витяжного повітря для підігріву припливного. Відповідно, чим вищою є температура витяжного повітря, тим інтенсивніше піддається нагріванню припливне повітря. Таким чином, встановивши рекуператор, ми можемо зберегти до 97% тепла, що дозволяє знизити витрати на опалення. Пристрій також допомагає зменшити кількість енергії на охолодження повітря влітку, що дозволяє користуватись кондиціонерами меншої потужності.



Рекуператори незамінні для власників кондиціонерів, адже ті не подають свіже повітря з вулиці, як багато хто думає, а лише охолоджують і очищують відпрацьоване повітря в приміщенні. Без провітрювання рівень кисню постійно падає, а через відкрите в режимі провітрювання вікно виходить і створена кондиціонером прохолода. Відповідно кондиціонер працює довше, рахунок за електроенергію зростає. Рекуператори повітря - просте і ефективне рішення для організації децентралізованої енергозберігаючої вентиляції окремих приміщень, квартир, приватних будинків без використання громіздких повітропроводів. Провітрювачі можуть працювати в таких режимах: - реверсний режим з регенерацією тепла; - витяжна вентиляція; - припливна вентиляція.

Якісний рекуператор потрібен всім, хто піклується про власне здоров'я і вміє розумно витрачати гроші!

bottom of page